Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Pensioen geregeld? Vergeet uw nabestaanden niet!

Pensioen geregeld? Vergeet uw nabestaanden niet!

donderdag 15 januari 2015 om 12:21:30 Rob van Lingen nog geen reacties
overlijdensrisicoverzekeringAls we het in Nederland over pensioen hebben dan gaat het eigenlijk altijd over het bedrag dat men ontvangt als men de AOW leeftijd bereikt.  En dat is ook niet vreemd, immers voor pensioen moet jarenlang gespaard worden en dan is het bedrag dat men daarna als levenslange uitkering ontvangt natuurlijk belangrijk. Maar naast het opbouwen van een pensioen ‘voor later’ is ook het bedrag dat uw partner ontvangt bij overlijden voor pensioendatum belangrijk. We noemen dat het nabestaandenpensioen of partnerpensioen.

Nabestaandenpensioen steeds lager


In veel pensioenregelingen is een nabestaandenpensioen geregeld.  Het is een dekking die er voor zorgt dat er inkomen is voor de achterblijvende partner als de deelnemer aan de pensioenregeling voor pensioendatum komt te overlijden.  Maar door allerlei redenen kan dat nabestaandenpensioen flink tegenvallen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn pensioenbreuk en het steeds slechter worden van pensioenregelingen zelf.

Hoe hoog is het nabestaandenpensioen?


Dat is voor iedereen verschillend. U kunt op www.mijnpensioenoverzicht.nl zien hoeveel uw nabestaandenpensioen bedraagt. Op deze site worden alle pensioenregelingen die men heeft in beeld gebracht. Wilt u weten wat het nabestaandenpensioen van uw huidige pensioenregeling is, kijk dan op uw jaarlijkse Uniform Pensioen Overzicht ( UPO).  De kans is groot dat het bedrag dat uw partner maandelijks ontvangt, flink tegenvalt.

Maar we hebben toch een overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek?


Als u een eigen woning heeft met een hypotheek dan is er ook vaak een levensverzekering afgesloten die uitkeert bij overlijden. In bijna alle gevallen gaat de uitkering naar de bank waar de hypotheek is afgesloten en wordt de hypotheek (voor een deel) afgelost. Of uw partner het daar echter mee redt is maar de vraag.  Natuurlijk is het prettig dat (een groot deel)  van de maandlasten flink lager worden door het wegvallen van de hypotheek. Maar of het partnerpensioen en een eventuele ANW uitkering er voor zorgen of uw partner goed achterblijft? Ik daag u uit om er eens naar te kijken.

Zelfstandig ondernemer: geen pensioen en dus geen partnerpensioen!


Bent u zelfstandig ondernemer, dan bouwt u helemaal geen pensioen op. Door gebruik te maken van lijfrentesparen kunt u toch zelf een pensioenkapitaal bij elkaar sparen. Maar als u komt te overlijden is er alleen het opgebouwde kapitaal. En als u nog jong bent is dat waarschijnlijk niet voldoende om uw partner jarenlang een inkomen uit te voorzien. Daarom is het verstandig dat een ondernemer hier maatregelen voor treft.

 De oplossing: een simpele overlijdensrisicoverzekering.


Door een simpele levensverzekering regelt u dat uw partner goed verzorgd achterblijft. En de kosten zijn echt heel laag.
Voor een dekking verzekerd bedrag van €100.000 voor een duur van 20 jaar voor een man die niet rookt bedragen de premies als volgt:

Leeftijd
35           €   6,16
40           €   9,34
45           € 14,47
50           € 23,19

Wilt u weten wat een goede nabestaandendekking kost? Vergelijk alle verzekeraars en reken het zelf uit.
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons