Overlijdensrisicoverzekering

Pensioen geregeld? Vergeet uw nabestaanden niet!

Rob van Lingen donderdag 15 januari 2015 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Als we het in Nederland over pensioen hebben dan gaat het eigenlijk altijd over het bedrag dat men ontvangt als men de AOW leeftijd bereikt.  En dat is ook niet vreemd, immers voor pensioen moet jarenlang gespaard worden en dan is het bedrag dat men daarna als levenslange uitkering ontvangt natuurlijk belangrijk. Maar naast het opbouwen van een pensioen ‘voor later’ is ook het bedrag dat uw partner ontvangt bij overlijden voor pensioendatum belangrijk. We noemen dat het nabestaandenpensioen of partnerpensioen.

Nabestaandenpensioen steeds lager

In veel pensioenregelingen is een nabestaandenpensioen geregeld.  Het is een dekking die er voor zorgt dat er inkomen is voor de achterblijvende partner als de deelnemer aan de pensioenregeling voor pensioendatum komt te overlijden.  Maar door allerlei redenen kan dat nabestaandenpensioen flink tegenvallen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn pensioenbreuk en het steeds slechter worden van pensioenregelingen zelf.

Hoe hoog is het nabestaandenpensioen?

Dat is voor iedereen verschillend. U kunt op www.mijnpensioenoverzicht.nl zien hoeveel uw nabestaandenpensioen bedraagt. Op deze site worden alle pensioenregelingen die men heeft in beeld gebracht. Wilt u weten wat het nabestaandenpensioen van uw huidige pensioenregeling is, kijk dan op uw jaarlijkse Uniform Pensioen Overzicht ( UPO).  De kans is groot dat het bedrag dat uw partner maandelijks ontvangt, flink tegenvalt.

Maar we hebben toch een overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek?

Als u een eigen woning heeft met een hypotheek dan is er ook vaak een levensverzekering afgesloten die uitkeert bij overlijden. In bijna alle gevallen gaat de uitkering naar de bank waar de hypotheek is afgesloten en wordt de hypotheek (voor een deel) afgelost. Of uw partner het daar echter mee redt is maar de vraag.  Natuurlijk is het prettig dat (een groot deel)  van de maandlasten flink lager worden door het wegvallen van de hypotheek. Maar of het partnerpensioen en een eventuele ANW uitkering er voor zorgen of uw partner goed achterblijft? Ik daag u uit om er eens naar te kijken.

Zelfstandig ondernemer: geen pensioen en dus geen partnerpensioen!

Bent u zelfstandig ondernemer, dan bouwt u helemaal geen pensioen op. Door gebruik te maken van lijfrentesparen kunt u toch zelf een pensioenkapitaal bij elkaar sparen. Maar als u komt te overlijden is er alleen het opgebouwde kapitaal. En als u nog jong bent is dat waarschijnlijk niet voldoende om uw partner jarenlang een inkomen uit te voorzien. Daarom is het verstandig dat een ondernemer hier maatregelen voor treft.

 De oplossing: een simpele overlijdensrisicoverzekering.

Door een simpele levensverzekering regelt u dat uw partner goed verzorgd achterblijft. En de kosten zijn echt heel laag.
Voor een dekking verzekerd bedrag van €100.000 voor een duur van 20 jaar voor een man die niet rookt bedragen de premies als volgt:

Leeftijd
35           €   6,16
40           €   9,34
45           € 14,47
50           € 23,19

Wilt u weten wat een goede nabestaandendekking kost? Vergelijk alle verzekeraars en reken het zelf uit.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.027 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube