Overlijdensrisicoverzekering

Bespaar duizenden euro’s door uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten

Rob van Lingen vrijdag 26 september 2014 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Heeft u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek om de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af te kunnen lossen als één van de schuldenaren overlijdt?

Dan is de kans groot dat u te veel premie hiervoor betaalt. Ook als u een overlijdensrisicoverzekering heeft als nabestaandendekking, dan betaalt u hoogstwaarschijnlijk te veel premie.

Premies sterk gedaald
De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen 5 jaar zo’n 70 procent gedaald. Deze verzekeringen zijn tientallen euro’s per maand goedkoper geworden. Deze week nog kwam Generali met een nieuw tarief dat 21% goedkoper werd en Klaverblad is zelfs 35% goedkoper geworden.

Bestaande klanten betalen te veel
Helaas passen verzekeraars alleen de tarieven aan voor nieuwe polissen. Trouwe klanten met bestaande polissen blijven gewoon de hoge, oude premie betalen. En dat kan door de jaren heen echt vele duizenden euro’s schelen die u als trouwe klant simpelweg onnodig betaalt.

Omzetten is gemakkelijk
Vooral mensen die de overlijdensrisicoverzekering verpand hebben aan de hypotheek blijven vaak bij dezelfde verzekeraar omdat ze denken dat overstappen niet kan. Maar ook een verpande overlijdensrisicoverzekering kan heel gemakkelijk omgezet worden.

Bereken uw voordeel
MoneyWise heeft hiervoor de oversluitmodule ontwikkeld. Hierin vult u eerst de gegevens in van uw huidige polis, waarna hij deze vergelijkt met de mogelijkheden van dit moment. In bijna alle gevallen is het mogelijk om flink op uw premie te besparen. En uiteraard tegen dezelfde dekking en voorwaarden. Het voordeel loopt vaak in de duizenden euro’s van de totale premie.

Geen provisie, lage kosten
Vanaf 2013 is het verboden voor verzekeraars om provisie uit te keren aan tussenpersonen. De adviseur moet dus kosten bij u in rekening brengen als u een dergelijke polis wenst af te sluiten. MoneyWise ziet dat klanten in veel gevallen hoge kosten moeten betalen. Omdat we als vergelijkingssite goed zijn in slimme oplossingen, kunnen wij u veel goedkoper helpen. De eenmalige kosten voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering via Moneywise bedragen €165. U mag dit bedrag ook in 3 termijnen van €55,- betalen. Aangezien de besparing op de premie al snel enkele tientjes per maand bedraagt, heeft u dat heel snel terugverdiend.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 13.855 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube