Hypotheken

Hypotheekadvies bij MoneyWise compleet voor € 950,-

Jochem Kessens donderdag 16 juni 2016 - bijgewerkt op: 17 juni 2016
Een hypotheekadvies moet niet meer kosten dan € 950,-. Consumenten betalen nu gemiddeld € 2.250,- en dat is echt te veel, stelt MoneyWise.nl.

De regelgeving van hypotheken is de laatste jaren sterk versimpeld en bovendien is het gehele hypotheekaanvraagproces door technologische ontwikkelingen inmiddels heel goed te automatiseren. MoneyWise.nl voorziet inmiddels de eerste klanten van hypotheekadvies, maar werkt nog aan een online adviesmodule. Het streven is medio 2016 live te gaan.

Hypotheekadvies te duur
Of je nu gaat verhuizen of een eerste huis koopt, de meeste consumenten hebben hypotheekadvies nodig. Banken en tussenpersonen rekenen voor de advisering en de bemiddeling gemiddeld € 2.250,- met uitschieters naar € 3.500,-. Veel van de beschikbare tijd gaat zitten in de inventarisatie, het maken van berekeningen en het schrijven van een adviesrapport. Daarbovenop komen nog de nodige uren voor het daadwerkelijk aanvragen van de hypotheek. Dat drijft de prijs behoorlijk op. “En dat is niet nodig, want met de hedendaagse technologie kun je heel veel automatiseren, waardoor de prijs sterk naar beneden kan,” aldus Jeroen Wolfsen. “Bij MoneyWise betaal je € 950,- voor het advies, de bemiddeling en de bijbehorende verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en een eventuele woonlastenverzekering.”

24 x 7 online je hypotheek regelen
Met de hedendaagse technologie zijn de vele administratieve processen rond de hypotheek sterk te automatiseren. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt en krijg je sneller akkoord op een hypotheekaanvraag bij de bank. De kwaliteit van het advies en het aanvraagproces zijn daarmee sterk verbeterd, terwijl de prijs omlaag kan.
“Bovendien is het nu al mogelijk om voor sommige situaties het gehele hypotheekproces te automatiseren, waardoor de consument zelf online een hypotheek kan regelen waar en wanneer hij maar wil. Uiteraard geldt dit niet voor de complexere gevallen, maar op termijn, als de technologie zich verder ontwikkelt heeft, sluiten we dat niet uit”, aldus Jeroen Wolfsen.

Advies of 'execution only'
Er zijn momenteel partijen op de markt die op basis van ‘execution only’ werken. Het klinkt heel aantrekkelijk om voor € 650,- je hypotheek zelf af te sluiten, maar je moet wel heel goed weten wat je doet. Binnen jouw situatie kies je zelf de bank en moet je zelf alle voorwaarden goed begrijpen. Pakt het verkeerd uit en krijg je de hypotheek niet op tijd rond? Dan ben je in het ergste geval nog 10% van de koopsom van de nieuwe woning verschuldigd aan de verkopers van je woning.

“Een hypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen in je leven. Wij vinden het belangrijk dat consumenten goed worden geholpen bij het maken van de juiste keuze. Om wille van de prijs moet je niet kiezen voor 'execution only'. Daarom maken wij hypotheekadvies zeer toegankelijk door de laagste prijs in Nederland aan te bieden.”
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.947 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube