Hypotheken

Hoe kies je de beste hypotheek?

Jeroen Wolfsen woensdag 15 juni 2016 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Een hypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen in je leven. Hoe zorg je er nu voor dat je de beste hypotheek vindt?
Is er eigenlijk wel een hypotheek die het ‘beste’ is? In dit artikel leggen we uit hoe we bij MoneyWise er voor zorgen dat jij de beste hypotheek krijgt.

De beste hypotheek is een hypotheek die bij je past
Allereerst is voor iedereen de beste hypotheek iets anders. Net zoals er voor verschillende mensen ook verschillende auto’s de beste auto zijn. Er is simpelweg geen hypotheek in de markt die het beste is voor iedereen. Het is echt afhankelijk van jouw situatie, wensen en ideeën. Dat bepaalt welke hypotheek voor jou het beste is. Dus eigenlijk moeten we zeggen het ‘best passend’.

Rente het belangrijkst
Een ding is zeker: de rente voor je hypotheek is het belangrijkste onderdeel. De rente die je moet betalen is simpelweg het meeste bepalend voor je maandlasten. En dus zoeken we altijd naar de bank met de laagste rente. Het is dus belangrijk dat we bij MoneyWise zaken kunnen doen met alle banken. Want we zien nog wel eens verschuivingen in de rentelijsten. Dan is de ene bank weer goedkoper en dan is de andere bank weer goedkoper.

banken

Hoe en hoeveel wil je aflossen?
Het mag duidelijk zijn dat een hypotheek waarop je aflost een hogere maandlast heeft dan een volledig aflossingsvrije hypotheek. Wat het beste voor jou is, is afhankelijk van de situatie. Als starter heb je daar niet zoveel keus in. Je hypotheek is alleen aftrekbaar als je deze volledig aflost op basis van een annuïteiten hypotheek of een lineaire hypotheek. Heb je al een woning en een hypotheek uit het verleden, dan gelden er hele andere spelregels. Het kan dan zijn dat je doorgaat met een aflossingsvrije hypotheek of een van de andere vormen die we vroeger kenden: spaarhypotheek, bankspaarhypotheek, levenhypotheek en beleggingshypotheek. En combinaties hiervan.
Je snapt, het wordt dan al snel een stukje ingewikkelder. Hier heeft onze adviseur niet alleen een goede rekenmachine nodig, maar ook moet hij op de hoogte zijn van alle fiscale spelregels en de mogelijkheden bij de verschillende banken. En heel belangrijk: hij moet weten wat voor jou belangrijk is. Waar voel jij je prettig bij, hoe moet jouw hypotheek eruit zien? Dat is namelijk waar het echt om gaat.

Hoe ga je om met de risico's in een hypotheek?
Als je een hypotheek aangaat, ga je financiële verplichtingen aan. Als er iets gebeurt met je inkomen, wil je niet het risico lopen dat je je huis moet verkopen. Daarom zorgen we er bij ons hypotheekadvies voor dat je het huis kan kopen, maar ook dat je er in kan blijven wonen. Dat betekent dat we in het hypotheekadvies rekening houden met je inkomen na pensionering, maar ook met wat er gebeurt bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en een eventuele scheiding. Niet de leukste dingen om over na te denken, maar het hoort er wel bij.
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.964 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube