Hypotheken

Energielabel vanaf 2021 fors duurder dan in 2020

Jeroen Wolfsen geschreven op woensdag 16 december 2020 om 14:13:12
Vanaf 2021 gaat het aanvragen van een energielabel 25 keer zo duur worden als in 2020. Nu kun je nog een energielabel aanvragen voor minder dan 8 euro. In 2021 gaat dat gemiddeld € 190 kosten. Wees verstandig en vraag daarom nog snel een energielabel aan.
Je bent verplicht een energielabel te hebben als je je huis wil verkopen. Het energielabel is 10 jaar geldig, dus als je denkt dat je ergens in de komende 10 jaar jouw huis gaat verkopen, doe je er verstandig aan nog dit jaar een energielabel aan te vragen.

Hoe zit het ook alweer met energielabel
Heb je een energiezuinig huis dan krijg je een A label. Iemand die jouw huis koopt, weet dan dat hij rekening kan houden met lage maandlasten voor energie. Heb je een huis dat slecht geïsoleerd is en weinig energiebesparende voorzieningen heeft, dan kun je uitkomen op een G label. Het mag duidelijk zijn dat bij zo'n huis de energierekening een stuk hoger is. En dat is voor een koper belangrijk om te weten. En daarmee ook bepalend voor de prijs die een koper bereid is te bepalen.

Daarom ben je vanaf als koper verplicht het energielabel te overhandigen aan de koper van je woning.

Het aanvragen van een energielabel is erg eenvoudig
Op de website https://www.energielabelvoorwoningen.nl/ kun je binnen een paar minuten alle gegevens invoeren over je woning. Om aan te tonen welke energiebesparende voorziening je hebt uitgevoerd, moet je bewijs materiaal aanleveren. Dat kunnen nota's zijn maar ook gewoon foto's. Mijn eigen huis is van 1910 en is helaas niet zo energiezuinig. Ik kon aan de hand van foto's aantonen dat er dubbel glas in zit en dat een HR ketel in het huis zit. Daar houdt helaas mee op. Na het uploaden van de foto's  is de door mij uitgekozen expert aan de slag gegaan en heeft een energielabel afgegeven.

Je kiest zelf via deze website welke expert dit gaat regelen. Alles gaat online. Maar ook nu zijn de prijsverschillen groot. Van € 8 tot het tienvoudige en meer. Mijn advies: kies de goedkoopste expert.
Binnen een uur had ik mijn energielabel op de mail. Zoals reeds vermeld, geen energiezuinig huis. Ik ben de troste eigenaar van een huis met Label  F.
Energielabel A en besparen op je hypotheek
Krijg jij een energielabel A? Dan is dat dus goed nieuws. Niet alleen voor je energielasten maar misschien ook wel voor je hypotheek. Steeds meer banken bieden voordeel aan zoals een lagere rente voor klanten met een woning met een A label.
Wil je weten of jij ook kunt besparen op je hypotheek? Bel ons dan gerust: 085 7607610
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.036 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube