Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day

Rob van Lingen maandag 03 juni 2013 - bijgewerkt op: 30 april 2016
logo brand new daySinds enkele maanden is Brand New Day officieel een verzekeraar. Het eerste verzekeringsproduct wat Brand New Day op de markt zet is de overlijdensrisicoverzekering. En niet onverdienstelijk. De premie van deze overlijdensrisicoverzekering is naar eigen zeggen in 80% van de gevallen goedkoper dan de premie van de grote verzekeraars. Daarnaast biedt Brand New Day in bijna alle gevallen een top 3 premie aan.

Wie is Brand New Day?
Brand New Day is een relatief nieuwe speler op de financiële markt. Brand New Day bestaat sinds 2010 en is sindsdien vooral actief op het gebied van beleggingen. Hun filosofie is simpel: lage kosten en hoge service. Ze zijn niet onopgemerkt gebleven. Vele Nederlanders sloten hun woekerpolis over naar Brand New Day.  Sinds enkele maanden is Brand New Day dus ook verzekeraar. En ook nu zetten ze zich af tegen de gevestigde orde met hun lage premie.

Waarom kiezen voor de overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day?
De overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day heeft een aantal belangrijke pluspunten:

Geen 'en bloc' clausule
Veel verzekeraars hanteren een 'en bloc' clausule, wat betekent dat de verzekeraar de premie zonder overleg mag verhogen.
Brand New Day heeft geen 'en bloc' clausule. De premie blijft dus altijd hetzelfde.

Lage afsluitkosten
Het afsluiten van de Overlijdensrisicoverzekering kost éénmalig bij afsluiten € 99,-. Je betaalt dit bedrag aan Brand New Day voor het afsluiten van de polis.
Er zijn geen andere kosten.

Alles online geregeld
Het afsluiten van de verzekering en in invullen van de gezondheidsverklaring gaat volledig online. Er hoeft dus niet geprint  en opgestuurd te worden. Zij er geen gezondheidsrisico's dan ontvang je de polis direct online per email.
Moet er meer worden verzekerd dan € 350.000?  Dan moet de gezondheid wel verder offline worden beoordeeld, via een huisartsenkeuring of bij een bedrag vanaf € 750.000 via een internistenkeuring.

Zijn er nadelen aan de overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day?
Hoe ouder je wordt hoe hoger het risico op overlijden. De premie zou dus eigenlijk moeten stijgen. De meeste overlijdensrisicoverzekeringen hanteren echter een gelijkblijvende premie. Dit kan omdat een deel van de premie die je betaalt in de eerste jaren, feitelijk een reservering is voor de premie die je betaalt in de latere jaren. Het reserveringsdeel van de premie wordt gestort in een zogeheten premiedepot.

Mocht je de verzekering voor het einde van de looptijd beëindigen, dan krijg je bij sommige verzekeraars het premiedepot uitgekeerd aan de verzekerde. Deze overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day keert het premiedepot niet uit, wat moet worden gezien als een minpunt. Brand New Day geeft aan later dit jaar met een andere overlijdensrisicoverzekering te komen waarbij het premiedepot wel wordt uitgekeerd. De premie voor die verzekering zal wel duurder zijn.

Premie berekenen
Wil je weten hoeveel premie jij betaalt? Vergelijk dan alle overlijdensrisicoverzekeringen
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.968 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube