Geld Lenen

Online shoppen op krediet bij Wehkamp? Dure oplossing!

Maarten Docter donderdag 29 januari 2015 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
We kopen met z'n allen steeds makkelijker producten online. Mooie websites, scherpe aanbiedingen, gratis bezorgen en niet meteen betalen, maar kopen op krediet. Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt.

Het kopen op afbetaling is niet iets van de laatste jaren. We kennen allemaal de dikke Wehkampgids nog wel. Een papieren gids met honderden pagina’s vol met foto’s van kleding tot meubels. De gids is er niet meer, wel een mooie website met meer dan 160.000 producten. Er is veel veranderd bij Wehkamp. Maar een ding is hetzelfde gebleven. Kopen op krediet is nog steeds mogelijk.

Kopen op krediet is bepaald geen aanbieding

Wehkamp heeft leuke aanbiedingen. Ik krijg zelf regelmatig mails met kortingsacties. Altijd interessant. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen moeilijk is om de aanbieding te laten lopen. Maar als je het eigenlijk even niet kan betalen, wat dan? Geen nood, bij Wehkamp kun je alles kopen op afbetaling. Hoef je die mooie aanbieding niet te laten lopen.

20% korting op je nieuwe bankstel? 14% rente op je krediet!

Maar let op! Kopen of afbetaling is een dure hobby. De rente bij Wehkamp bedraagt 14%. En dan blijft er weinig over van de leuke korting. Bij andere (web)winkels is het overigens niet anders. Gespreid betalen is big business. Klanten kopen makkelijker en betalen ook nog een forse rente. Dat is dus dubbele winst.

Krediet oversluiten erg verstandig

Heeft u een krediet bij een (web)winkel of op een creditcard? Wees dan verstandig en los dit krediet zo snel mogelijk af. Is dat financieel niet mogelijk? Sluit dan het krediet over naar een persoonlijke of een doorlopende lening. Een doorlopend krediet kun je al afsluiten voor 4,9% en dat is flink goedkoper dan 14%.

Wettelijk maximum kredietrente

De rente bij dergelijke kredieten is hoog en zit vaak tegen het wettelijke maximum aan. De maximale rente die een kredietverstrekker mag vragen is 12% boven de wettelijke rente. De wettelijke rente per 1 januari 2015 is 2% en dat betekent dat men dus niet meer mag vragen dan 14% rente. Wehkamp vraagt 14% rente en is daarmee dus duur.

Vaak problemen met BKR

Veel consumenten kopen te makkelijk op krediet en hebben niet in de gaten dat door de aankopen en de hoge rente ze in de financiële problemen komen. Dit betekent dat er snel betalingsachterstanden kunnen ontstaan. Een melding bij het BKR is dan het gevolg en dat betekent dat het daarna veel moeilijker wordt om elders een lening of hypotheek af te kunnen sluiten.
In dit artikel

Geld lenen?

Vergelijk alle kredietverstrekkers en vraag direct een lening.

Vergelijk & regelen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.962 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube